Acústica i Vibracions

En acabar el doctorat vaig canviar de camp de recerca i de l'astronomia vaig passar a l'acústica i les vibracions. Malgrat semblar un gran canvi, en realitat només vaig canviar ones electromagnètiques per ones mecàniques.

Actualment realitzo la meva recerca al LEAM, el Laboratori d'Enginyeria Acústica i Mecànica de la Universitat Politècnica de Catalunya.

Les àrees científiques en què treballo són:

Els grans projectes en què he treballat fins ara són:

Els meus articles científics a revistes arbitrades són:


Des de la secció Downloads podeu descarregar-vos les meves contribucions a congressos científics.


A continuació podeu veure un video on surto al telenotícies de TV3 presentant el projecte de vibracions de trens i un altre en una presentació a la Comissió Europea a Brussel·les.Astronomia

Vaig defensar la meva tesi doctoral el 20 d'abril de 2006 a la Facultat de Física de la Universitat de Barcelona. L'àrea d'investigació principal es centra en el camp dels gamma-ray bursts (esclats de raigs gamma), i porta per títol 'A new classification of gamma-ray bursts and its cosmological implications'.

Per conèixer d'una forma senzilla el tema de la tesi descarrega't el pòster Els esclats de raigs gamma i les xarxes neuronals. Amb ell, vaig aconseguir el 3r premi al millor pòster de presentació de projecte de tesi a les V Jornades Doctorials.

Les àrees científiques en què vaig treballar durant el meu doctorat són:

Durant el doctorat vaig participar als projectes de recerca "Las componentes del Universo", finançat pel Ministeri d'Educació i Ciència, i "The Physics of Type Ia Supernova Explosions", una Research and Training Network finançada pel 5è Programa Marc de la Unió Europea.

Els meus articles científics a revistes arbitrades són:


Des de la secció Downloads podeu descarregar-vos les meves contribucions a congressos científics.

Divulgació

Pel Parc Astronòmic del Montsec vaig redactar en col·laboració el curs "Un cop d’ull a l’Univers". Es tracta d'un curs d'iniciació a l'astronomia dirigit a professors d'institut. En particular, em vaig encarregar de la redacció dels capítols "Astronomia extragalàctica", "Cosmologia" i "Observació de galàxies amb CCD", així com de la realització de les presentacions corresponents en PowerPoint.

També vaig contribuir amb l'activitat "Descobrim l'Univers" juntament amb la meva companya de departament Cristina. Aquesta activitat està dirigida als estudiants d'entre 11 i 15 anys que visiten el Parc Astronòmic del Montsec. L'activitat comença amb el pasi d'un vídeo de 15 minuts que narra la història de l'Univers. Aquest vídeo el vam realitzar nosaltres mateixos en Flash i compta amb la narració de Pep Gorgori, periodista professional i ex-locutor de radio. Aquí us deixo unes imatges i vídeos de mostra:

Paral·lelisme entre l'expansió de l'Univers i l'expansió de la superfície d'un globus que s'infla.
Proporció dels elements formats en el Big Bang als 3 minuts de vida de l'Univers.
Newton pensant en la llei de la gravitació universal.
Situació del Sistema Solar dins la Via Lactea.